Fietsen

Rustige, mooie fietstrajecten

Een prachtige omgeving om te fietsen en vooral voor iedereen wat wils! Als je voorkeur uitgaat naar fietsen langs de kust, dan kun je in veel plaatsen, zoals Guardamar, Torrevieja en Orihuela Costa, genieten van kilometerslange fietspaden, die onderling met elkaar in verbinding staan en geheel toegankelijk zijn. En je hoeft je geen zorgen te maken als je geen fiets hebt, want in de buurt bevinden zich meerdere fietsverhuurbedrijven, waar ze je bovendien meer informatie kunnen verstrekken over de belangrijkste fietsroutes. Veel routes hebben een goede bewegwijzering en zijn begaanbaar voor fietsers. Verharde fietsroutes en nabijheid van wegverkeer worden zoveel mogelijk vermeden. Je kunt genieten van landschappen, zoals het natuurpark Parque Natural de las Lagunas de la Mata, de zeedijk Dique de Levante of de kuststrook van Paseo de Cabo Roig. Kenmerkend voor deze gebieden is dat ze zonder enig probleem toegankelijk zijn voor fietsers en bovendien is er dagelijks een grote toestroom van fietsers en wandelaars naar deze geprivilegieerde oorden.
Er zijn veel eenvoudige fietsroutes, waar je samen met je gezin van kunt genieten in de directe nabijheid van de natuur. Daarvoor bestaat er een uitgebreid netwerk van wegen en paden – lange en korte trajecten – die Spanje doorkruisen. De “Vías Verdes” (http://www.viasverdes.com) zijn heel bekend: meer dan 2.100 kilometer ongebruikte spoorrails zijn omgebouwd tot fiets- en wandelroutes.

Trainingsritten voor de fervente wielertoerist

Veel wielertoeristen en renners uit het peloton ruilen het regenachtige België en Nederland voor een zonnige fietsvakantie op de Costa Blanca. Je geniet er het ganse jaar door van het zonnige klimaat en je kan bijgevolg kiezen voor een iets rustiger vlakke rit langs de kuststrook of een pittige bergetappe met heel wat hoogtemeters. Wil je geen gezeul met de fiets op het vliegtuig? Geen probleem, er zijn tal van fietsverhuurbedrijven die hier heel mooie fietsen aanbieden. Ook de Mountainbikers vinden hier zeker hun “ding”! Aan mooie offroad routes is er hier namelijk zeker geen gebrek.