Op wandelafstand

Bars, restaurants & winkels

Op nog geen 300 m van het appartement bouwt men op heden een gloednieuw en modern winkelcentrum met verschillende winkeltjes, bars, restaurants en een supermarkt. Opening wordt voorzien eind juni 2019.
Verder vindt u in de buurt nog een aantal winkeltjes, een supermarktje, restaurants en bars die u van al het nodige kunnen voorzien. El Raso heeft sinds kort zelfs zijn eigen Belgisch bier- en eetcafé met een 20-tal verschillende soorten biertjes!

Restaurant Manolo: Typisch Spaans met lokale keuken
The Med bistro & bar: gezellige bar met gevarieerde kaart
Patagonia steakhouse: grillgerechten in Argentijnse stijl
El Raso restaurant: keuken met Mediterraanse recept

Natuurpark en Salinas van La Mata & Torreveija

De beide grote zoutmeren bij La Mata en Torreveija worden in de volksmond zowel de Salinas alsook de Lagunas van La Mata en Torreveija genaamd. Het zoutmeer van La Mata en bijhorend natuurpark bevinden zich op wandelafstand van het appartement. Baden in de meren is niet enkel toegestaan, maar ook aan te bevelen. Naast het effect van gewichtloosheid, is de geneeskrachtige werking bij hartpatiënten, reuma, huidziekten en bij astma zeker niet te onderschatten! Je vindt er trouwens mooie fiets- en wandelroutes rondom de Salinas.

Campo de Guardamar

Deze erg drukke zondagsmarkt ligt werkelijk op een steenworp van het appartement. De markt vindt plaats tussen de landbouw-, sinaasappel- en citroenboomgaarden, met als gevolg dat er een unieke sfeer heerst. Je vindt er zelfs een Belgisch café met de beste Belgische bieren.

Andere markten in de omgeving:
Maandag: Elche, Santa Pola & San Pedro del Pinatar
Dinsdag: Orihuela & Alicante
Woensdag: La Mata, Guardamar & San Miguel de Salinas
Donderdag: San Javier, Rojales & Alicante
Vrijdag: Torrevieja, Pilar de la Horadada & Los Montesinos
Zaterdag: Santa Pola, Elche, Almoradi, Alicante & Playa Flamenca
Zondag: Campo de Guardamar, Elche, La Marina & Campoverde

Playa Moncayo

Het meest dichtsbijzijnde strand is Playa Moncayo in Guardamar. Dit prachtige strand biedt zowel rust als comfort. Het strand is uitgerust met overdekte ligbedden, speeltuigen en bars aan het strand zelf. Langs het strand vindt men ook talrijke cafeetjes en restaurants.

Playa Moncayo is slechts 1 van de vele badplaatsen langs de kilometers lange zandstranden van Guardamar en Torreveija. Het water is er kristalhelder en ondiep, perfect voor kinderen en om te baden dus!

Stad Guardamar

Het appartement is gelegen in de rustige wijk El Raso van de stad Guardamar. Deze is zeker het bezoeken waard. Het heeft een kasteelruïne, een boulevard  met langgerekt zandstrand en vele restaurantjes, een wandelpromenade achter de boulevard met nog meer restaurants en een gezellige hoofdstraat met vele winkeltjes. De stranden variëren van gezellig druk tot verlaten rustig, dus voor elke strandliefhebber wat wils! De stad bezit tevens verschillende mooie parken, waar de kinderen zelfs de eekhoorntjes kunnen voeden uit de hand. Ook de haven is zeker het bezoeken waard. De dagverse vis die hier elke morgen wordt binnen gebracht, krijgt u ’s middags of ’s avonds lekker op uw bord in het restaurant naast de haven.