Klimaat

De Costa Blanca (“witte kust”) is één van de populairste kustgebieden in Spanje en ligt in het oostelijke deel van het land in de Regio Murcia. De Costa Blanca beslaat een groot deel van de kust van de provincies Alicante en Valencia. Langs de kustlijn van de Costa Blanca zijn er meerdere grote en kleine badplaatsen te vinden. Enkele van deze plaatsen zijn erg populair bij overwinteraars. De steden Guardamar en Torrevieja zijn hier mooie voorbeelden van. 
De Costa Blanca heeft een mediterraan klimaat met het minste contrast in weerbeeld van heel Spanje. Neerslag valt er het hele jaar door vrij weinig en de zon laat zich alle maanden flink zien. Ook op het gebied van temperaturen zijn er weinig extremen te vermelden. Vorst komt vrijwel nooit voor en extreme hitte met temperaturen van 40 graden of hoger komen in dit deel van het land ook niet veel voor. De milde droge winters en de aangenaam warme en droge zomers worden veroorzaakt door een mediterraan klimaat waarbij de Middellandse Zee in de winter een verwarmend effect heeft op de streek. Dit wordt versterkt door de aanwezigheid van bergen en heuvels achter de Costa Blanca die de warmte van de zee vasthouden en de kou uit het binnenland tegenhouden in de winter.

Op vakantie naar de Costa Blanca?
Het hoge aantal zonuren en de zomerse temperaturen maken van de Costa Blanca een ideale zonbestemming. Wist je dat het massatoerisme zoals we dat nu kennen hier eigenlijk een beetje begonnen is? Hier weten ze dan ook perfect wat nodig is voor een geslaagde vakantie. De Costa Blanca kent geweldige stranden en is vaak verrassend goedkoop. Wil je een vakantie naar de Costa Blanca boeken? Casa Mattis heeft alle troeven in huis…