Steden

Guardamar

Het appartement is gelegen in de rustige wijk El Raso van de stad Guardamar. Deze is zeker het bezoeken waard. Het heeft een kasteelruïne, een boulevard met langgerekt zandstrand en vele restaurantjes, een wandelpromenade achter de boulevard met nog meer restaurants en een gezellige hoofdstraat met vele winkeltjes. De stranden variëren van gezellig druk tot verlaten rustig, dus voor elke strandliefhebber wat wils! De stad bezit tevens verschillende mooie parken, waar de kinderen zelfs de eekhoorntjes kunnen voeden uit de hand. Ook de haven is zeker het bezoeken waard. De dagverse vis die hier elke morgen wordt binnen gebracht, krijgt u ’s middags of ’s avonds lekker op uw bord in het restaurant naast de haven.

Torreveija

In het Valenciaans ‘Torrevella’, wat de ‘oude toren’ betekent, is een badplaats gelegen aan de Middellandse Zee, 40 km ten zuiden van Alicante en op een boogscheut van het appartement. Het is 30 km² groot, bezit ongeveer 20 km kust en telt ruim 91.000 inwoners. Dit gebied is het beste te beschrijven als een lange landstreek, dewelke bekend staat om zijn mooie zandstranden. Hierdoor is het gebied zeer populair bij toeristen en Spanjaarden die vanuit andere delen van Spanje hun vakantie willen doorbrengen. Torreveija zelf is dicht bij de zee gesitueerd en is omgeven door 2 grote natuurlijke zoutmeren welke de grootste zijn van heel Europa. Ontdek hier ook de mooie fiets- en wandelroutes. In Torreveija vindt u ook het grootse winkelcentrum ‘La Zenia’, met zijn vele winkels en restaurants, zeker een dagbezoekje waard! Ook allerlei watersporten, waterparken, karting en golf behoren tot de mogelijkheden…

Santa Pola

Deze badplaats aan de Costa Blanca biedt veel diversiteit, een prachtig zandstrand, gezellige boulevard, leuke winkels, kasteel, aquarium etc…  De haven wordt gebruikt voor visserij en u vindt hier heerlijke verse vis en zeevruchten! Via de stranden van Santa Pola kunt u heerlijk wandelen richting La Marina of zelfs Alicante.
Bezoek zeker het interessante natuurpark, hier overwinteren veel soorten trekvogels en watervogels zoals de Albatros, reigers en flamingos. De geschiedenis van de zoutmeren kan u ontdekken in het museum in een oude zoutmolen.  Van hieruit kun je ook vertrekken naar het pirateneiland Tabarca.

Alicante

De hoofdstad van de Costa Blanca heeft een prachtige zeepromenade die het levendige en gezellige middelpunt vormt door de aanwezige kraampjes en straattheater. Aan het einde van de promenade bevindt zich het strand dat het hele jaar door zonnig en vakantiesfeer uitademt. De skyline van deze bad- en overwinterplaats wordt gedomineerd door de indrukwekkende kerk Santa Barbara op de top midden in Alicante. Ook de winkelliefhebbers kunnen hier terecht. Naast kraampjes op de boulevard en winkels in het centrum heeft de stad ook een groot ‘winkelcentrum’, Panoramis genaamd. Bij deze kun je vooral terecht wanneer je op zoek bent naar een restaurantje. Er zijn nl vele restaurants, cafés en ook speelplekken voor de kinderen. Er zijn ook enkele bars maar om echt uit te gaan moet je in de haven van Alicante zijn. Wil je echt goed shoppen? Bezoek dan Plaza Mar2. In dit grote winkelcentrum heb je de keuze uit tientallen winkels, van de Zara en Mango tot de McDonald’s en de Samsung winkel. Maw Alicante is zeker een bezoekje waard! De stad heeft geschiedenis, cultuur en een lange boulevard. Je hebt hier binnen no-time dat heerlijke Spaanse strandgevoel!